Fængslet i Horsens og besøg på Alrø i Horsens Fjord

Et besøg i det tidligere Horsens Statsfængsel, kaldet Horsens Straffeanstalt, giver et enestående indblik i en svunden fængselskultur.

Dagens første besøgsmål når vi midt på formiddagen, hvor vi ankommer til Museum Fængslet i Horsens, der består af verdens største fængsel samling fra Museum Horsens.Besøget her starter med en spændende rundvisning i det gamle statsfængsels historiske bygninger. Her får man et indblik i fængselslivet, gennem 153 år, en unik og mindeværdig oplevelse. Ved rundvisningen fortælles om livet inden for murerne, både fra de indsattes og de ansattes synsvinke, kirkens betydning, flugthistorier, den sidste henrettelse og meget mere. Tid på egen hånd i Fængslet, besøg eventuelt. Fængselsbutikken, hvor man kan finde spændende merchandise, kaffe, kriminallitteratur med videre.

Ude af Fængslet glæder vi os over friheden og begiver os nu ad smukke veje, over dæmningen, til den lille ø Alrø med en smuk beliggenhed i Horsens fjord. Den danske forfatter Morten Korch har boet og arbejdet på Alrø i perioder og lod sig inspirere af omgivelserne på øen. Vi kører direkte til den charmerende restaurant Møllegården, hvor vi skal vi nyde en dejlig to retters menu, som vi indtager i "Grisestalden". På Møllegården møder vi også vores lokale Alrø guide, der under middagen vil introducere os til den øtur, vi skal på senere på eftermiddagen. Vi tager nu med bussen turen rundt på Alrø, hvor vi hører om Alrøs historie, naturen, fuglelivet her og meget andet. Vi skal blandt andet op på toppen af øen til Alrø kirke med besøg i kirken og en tur til Færgebroen. På en af vores stop på øen nyder vi friskbrygget kaffe og kage et smukt sted i naturen.

I turen er inkluderet:

  • Bustur i 4 stjernet luksusbus
  • Entre og rundvisning i Fængslet
  • To retters menu på restaurant Møllegården
  • Guidet rundtur på Alrø
  • Friskbrygget kaffe og kage i naturen