Hjertestartere i busserne

Ans Bussen installerer som det første selskab hjertestartere i alle sine turistbusser

Som det formentlig første turistbusselskab installerer Ans Bussen hjertestartere i sine turistbusser. Det sker i samarbejde med virksomheden ”Hjerte 112 – det handler om dit liv”. Hjerte 112 er en målrettet virksomhed,  som med et landsdækkende netværk og kvalificerede medarbejdere arbejder på at øge antallet af hjertestartere i det offentlige rum. Indsatsen retter sig mod både virksomheder og institutioner.

3500 danskere får hvert år hjertestop – og chancen for at overleve falder ifølge Sundhedsstyrelsen med 10 procent for hvert minut, der går uden livreddende førstehjælp. Er der en hjertestarter inden for rækkevidde, øger det i visse tilfælde chancen med op til 73 procent.
 I Danmark overlever kun hver tiende et hjertestop, mens overlevelseschancen for eksempel i Norge er minimum dobbelt så stor. Årsagen skal findes i antallet af hjertestartere.

Tryghed for kunden
- Sådanne informationer gør et stærkt indtryk og det er baggrunden for at vi straks har besluttet at installere hjertestartere i alle vores turistbusser, siger direktør Claus Andersen, Ans Bussen.
-  Alle vores dygtige chauffører har i forvejen deltaget i førstehjælpskurser og vil være i stand til at betjene hjertestarteren. Anskaffelsen giver ekstra tryghed for vore tusinder af kunder – og vi håber selvfølgelig aldrig nogensinde at få brug for denne trygheds-foranstaltning.